HTML

goliat

Valamikor, a múlt évezredben elindult egy magyar kereső: a goliat.hu. A régi és az új goliat.hu történései, emlékei, ötletei elevenednek meg az alkotók és a felhasználók tollából. Ha van élmény, vélemény, ötlet, szívesen vesszük. És persze a jövőt, a terveinket is szívesen megosztjuk és Mindenki véleménye számít.

Friss topikok

  • djimi_goliat: @ƃáןıʌ ʇʇoʇípɹoɟ: Köszönjük a figyelmet és az ösztönzést! Szándékunk töretlen és dolgozunk is raj... (2014.04.26. 18:41) goliat.... a magyar kereső
  • djimi_goliat: Nagy tisztelettel, ismételten köszönjük. Az a célunk, azért kérdeztünk, hogy tényleg jó irányba in... (2013.10.22. 21:08) Kezdődik a munka!
  • djimi_goliat: Köszönjük a biztatást. Nem felejtettük el, igyekszünk jót alkotni, megint :-) És minden felhasznál... (2012.10.30. 12:54) Sajtóközlemény 2012 április 03
  • djimi_goliat: @EdgarPE: Köszönjük szépen, igyekszünk. A tervek: kereső és magyar linkgyűjtemény, ami 12 éve :-) ... (2012.03.12. 11:55) goliat.hu és egy tucat év

Új linkek a góliáton:

Nincs megjeleníthető elem

Globális piac?!

2013.12.13. 02:55 djimi_goliat

2013 december 09. én jelent meg a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete oldalán egy tanulmány. Ezt olvasgatva érdekes dolgokat találtunk. 

A teljes tanulmány elérhető a http://mte.hu/dokumentumok/PwC-MTE_TANULMANY_vegso_valtozat_2013.12.09.pdf linken.Néhány, számunkra is aktuális dologra lettünk figyelmesek. Idézetek emelünk ki a tanulmányból és nem magyarázzuk. A végére teszünk egy gondolatébresztőt azért :-):

... Az eredeti tartalmat kínáló tartalomszolgáltatók ugyanazon a hirdetési bevételen immár több szereplővel kénytelenek osztozni, miközben a termék, illetve szolgáltatás előállításának költségei nem összevethetőek, és egyoldalúan merülnek fel.

... A PwC Globális szórakoztatóipari és médiapiaci előrejelzése szerint a digitális tartalomszolgáltatás fontossága várhatóan tovább nő a következő öt év folyamán.

... A globális elérésű online piacon a magyar és globális szereplők megkülönböztetése problémássá válhat, hiszen a hazai felhasználók ugyanúgy hozzáférhetnek a globális tartalomszolgáltatók által kínált tartalmakhoz, mint a külföldön tartózkodó fogyasztók a hazai tartalomszolgáltatók termékeihez.

... Hazai online tartalomszolgáltató ezért meghatározásunk szerint az az online tartalomszolgáltató cég, amelynek fő piaca, illetve működésének fő értékvezérlő tényezői (bevétel, költségek, adózás) magyarországi telephelyhez köthetőek.

... A növekedési különbségek azt eredményezik, hogy a globális trendeknek megfelelő magyarországi piacbővülés legnagyobb haszonélvezői a globális szereplők, a bővülés legnagyobb része ezen vállalatok bevételeit gyarapítja.

... Az iparági vezetők véleménye szerint a magyar online tartalomszolgáltatás lokális védettsége kiemelkedő mértékű – ezt az is alátámasztja, hogy a megkérdezettek bevallásuk szerint megközelítőleg 70-90%-ban eredeti, magyar vonatkozású, magyar nyelvű tartalmat állítanak elő.

... Vajon a globális szereplők közbeszéd-meghatározóként készek-e átvenni a mai online tartalomszolgáltatás hazai érdekeket szem előtt tartó tájékoztatói szerepét?

És a gondolatébresztő: A hazai szemlélet, jellemzők kellenek. A kérdés az, mindenki így gondolja?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goliat.blog.hu/api/trackback/id/tr115689201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása