HTML

goliat

Valamikor, a múlt évezredben elindult egy magyar kereső: a goliat.hu. A régi és az új goliat.hu történései, emlékei, ötletei elevenednek meg az alkotók és a felhasználók tollából. Ha van élmény, vélemény, ötlet, szívesen vesszük. És persze a jövőt, a terveinket is szívesen megosztjuk és Mindenki véleménye számít.

Friss topikok

  • djimi_goliat: @ƃáןıʌ ʇʇoʇípɹoɟ: Köszönjük a figyelmet és az ösztönzést! Szándékunk töretlen és dolgozunk is raj... (2014.04.26. 18:41) goliat.... a magyar kereső
  • djimi_goliat: Nagy tisztelettel, ismételten köszönjük. Az a célunk, azért kérdeztünk, hogy tényleg jó irányba in... (2013.10.22. 21:08) Kezdődik a munka!
  • djimi_goliat: Köszönjük a biztatást. Nem felejtettük el, igyekszünk jót alkotni, megint :-) És minden felhasznál... (2012.10.30. 12:54) Sajtóközlemény 2012 április 03
  • djimi_goliat: @EdgarPE: Köszönjük szépen, igyekszünk. A tervek: kereső és magyar linkgyűjtemény, ami 12 éve :-) ... (2012.03.12. 11:55) goliat.hu és egy tucat év

Új linkek a góliáton:

Nincs megjeleníthető elem

goliat.... a magyar kereső

2014.03.06. 02:32 djimi_goliat

magyar_kereso.PNG

Most, amikor újra megvalósítás előtt állunk, egyszerűen egy magyar keresőt szeretnénk alkotni, működtetni. Már a goliat.hu alapításakor elsősorban a magyar igényeknek szerettünk volna megfelelni.

Természetesen voltak nemzetközi és világmegváltó elképzelésink, de akkor, ennyi sikerült.

Mitől lesz a kereső magyar?

A legfontosabb és leginkább jellemző a nyelvi, területi, kultúrális behatárolás. Nyelvünk gazdagsága, egyedisége bőséges forrást ad, hogy nagyon mélyen vizsgáljuk ezt a területet is. Ez az egyik alapja a felépítendő adatbázisnak.

Területi behatárolásról az internet esetében értelmetlen beszélni.

A sor végtelen: vásárlási szokások, társadalmi felépítés, gazdasági és üzleti környezet vagy akár éghajlati viszonyok is eltérőek a környező országok, Európa, vagy a világ távolabbi részenek jellemzőitől.

Gondoljuk végig, mennyivel más íze van egy tyúkból készült, vagy egy sertésből készült húslevesnek. pedig csak a hús más, az elkészítés minden más módja szinte egyeforma. A gasztro példánál maradva mi történik akkor, ha az alapanyag eltér, máshogy fűszerezünk, esetleg a folyamaton változtatunk.Aztán fokozhatjuk, ha tálalásnál kombinálunk, tészta, zöldség...

És talán a legfontosabb: Mi CSAK a magyar igényekre figyelünk. Nem kell megalkudnunk!

Ettől lesz magyar a kereső. Így lesz a goliat, magyar kereső.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goliat.blog.hu/api/trackback/id/tr655845601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ƃáןıʌ ʇʇoʇípɹoɟ 2014.04.26. 18:04:03

Ismét csak azt tudom mondani, hogy várom a dolgot. :)

djimi_goliat 2014.04.26. 18:41:21

@ƃáןıʌ ʇʇoʇípɹoɟ:
Köszönjük a figyelmet és az ösztönzést!
Szándékunk töretlen és dolgozunk is rajta :-)
süti beállítások módosítása