HTML

goliat

Valamikor, a múlt évezredben elindult egy magyar kereső: a goliat.hu. A régi és az új goliat.hu történései, emlékei, ötletei elevenednek meg az alkotók és a felhasználók tollából. Ha van élmény, vélemény, ötlet, szívesen vesszük. És persze a jövőt, a terveinket is szívesen megosztjuk és Mindenki véleménye számít.

Friss topikok

  • djimi_goliat: @ƃáןıʌ ʇʇoʇípɹoɟ: Köszönjük a figyelmet és az ösztönzést! Szándékunk töretlen és dolgozunk is raj... (2014.04.26. 18:41) goliat.... a magyar kereső
  • djimi_goliat: Nagy tisztelettel, ismételten köszönjük. Az a célunk, azért kérdeztünk, hogy tényleg jó irányba in... (2013.10.22. 21:08) Kezdődik a munka!
  • djimi_goliat: Köszönjük a biztatást. Nem felejtettük el, igyekszünk jót alkotni, megint :-) És minden felhasznál... (2012.10.30. 12:54) Sajtóközlemény 2012 április 03
  • djimi_goliat: @EdgarPE: Köszönjük szépen, igyekszünk. A tervek: kereső és magyar linkgyűjtemény, ami 12 éve :-) ... (2012.03.12. 11:55) goliat.hu és egy tucat év

Új linkek a góliáton:

Nincs megjeleníthető elem

Kezdődik a munka!

2013.10.08. 10:25 djimi_goliat

Kedves és Tisztelt Netezők!

A goliat kereső  sokak számára semmit nem mond. Azok számára is lehet ismeretlen, akik már 10 évvel ezelőtt naponta neteztek. Ennek oka, hogy a goliat elsősorban kereső Technológia volt. Aki index, blikk, origo, stb… oldalakon a magyar webes tartalmakban keresett, Minket, a goliatot használta egy időben.

Magyarországon az elmúlt 15 évben a goliat keresőn kívül nem készült magyar fejlesztésű technológia, magyar webes tartalomra.

Ezen változtatunk, újra nekilátunk a goliat fejlesztésének!

Ehhez kérjük Bárki és Mindenki segítségét. Mondjátok, mondják el, mit szeretnének egy magyar webes tartalmakban kereső technológiától. Lentebb található néhány kérdés, amire szeretnénk válaszokat is Tőletek, Önöktől!

Miben gyenge a Google (és a Bing) a magyar találatok terén?

Milyen tulajdonságoknak örülne a felhasználó egy magyar tartalmakban kereső technológiának?

Mi a releváns találat?

..és mit szeretne még a felhasználó?

Ha van új kérdés, amit nem tettünk fel, küldjétek, küldjék el Nekünk, megosztjuk mindenkivel!

A válaszokat a djimi@goliat.hu kérnénk tisztelettel és előre is köszönjük a fáradozást. Aki teheti, a szakmán belül és kívül, legyen kedves minél több embernek eljuttatni ezt a linket. Az első goliat a saját meglátásunk alapján lett az, ami és csak később kaptunk értékes gondolatokat, a már kész kereső módosításához.

Most az első lépéseket együtt szeretnénk megtenni.

A válaszokat - ötleteket - 2013 november 15.én, 16:50 ig várjuk. Akkor lesz a goliat 13 éves!!!

Legyen szép születésnapunk.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goliat.blog.hu/api/trackback/id/tr685556572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ƃáןıʌ ʇʇoʇípɹoɟ 2013.10.22. 20:51:16

Utoljára 2012.10.30. 10:12:49-én szóltam hozzá. Akkor is vártam, most is várom.

A kérdések szakmaiak inkább, mint laikus embernek szólóak, de azért megpróbálom megválaszolni őket. :)

Miben gyenge a Google (és a Bing) a magyar találatok terén?

- én ha tudnám és tehetném még felosztanám a találati listát esetleg megyékre vagy városokra. Ha beírom, hogy mozi, akkor tudja a geotagom alapján a rendszer, hogy Budapesten keresek mozit és azon belül is pesten. persze ezt az infót vhogy ki kell nyerni, ezért lehetne bejelentkezés után egy gyors adatlapkitöltés és ott meg lehetne adni vagy ilyesmi.

Milyen tulajdonságoknak örülne a felhasználó egy magyar tartalmakban kereső technológiának?

- ismét csak a régiókra bontott infókra. időjárás, fogorvos, bolt nyitvatartás a közelembe. szerintem ez a jövő. egy perszonalizált kereső.

Mi a releváns találat?

- ami hasznos is. :) ismét geotag. ha pesten vagyok kiváncsi az időjárásra, akkor a holnapi időjárás szóra ne mexico city jöjjön be.

..és mit szeretne még a felhasználó?

Hogy végre elinduljatok, saját motorral (nem google curl, stb... mint egyesek) és saját fejlesztésű hasznos gadgetekkel. pl, tudjak a jobb blokkba gyűjteni kedvenc kereséseket, mint időjárás, mozi, bkv menetrend stb...

PERSZONALIZÁCIÓ! egyedi igények. :)

Kb. ennyi. Ha kell tesztelő hajrá, szóljatok.

djimi_goliat 2013.10.22. 21:08:42

Nagy tisztelettel, ismételten köszönjük.
Az a célunk, azért kérdeztünk, hogy tényleg jó irányba induljunk.
Igyekszünk kellő alázattal és tisztelettel nyúlni a témához. A tapasztalat, a koncepció megvan.

Nem szaladnék ennyire előre, de a kereső technológia a legkisebb probléma :-)
Azt már egyszer megcsináltuk, újra megcsináljuk.

Az üzleti modell kialakítása az egyik fontos pont.

Azt mindenki tudja, a Google sem adja ingyen a keresőjét, csak azért nem közvetlenül a Felhasználó fizet. Az fizet, aki megveszi a kereső felhasználóinak a reklám és vásárlási szándékát.

Ismételten annyi, köszönjük, igyekszünk!
süti beállítások módosítása